Energietarief duurder, willen we niet

Veel van de variabele tarieven zijn per 1 juli verhoogd of zijn gelijk gebleven. Deze wijziging in het energietarief kan soms wel zorgen voor een stijging van de jaarrekening met €125,-. Geen zin om meer voor je energie te betalen dan nodig? Dit is het moment om een overstap te maken naar een andere energieleverancier.

Vast energietarief

Heb je op dit moment een contract met vaste energietarieven? Dan heb je geen last van de prijsverhogingen. Heb je een contract met variabele tarieven? Dan is je energietarief per 1 juli omhoog gegaan. Je kunt beter je tarieven vast zetten. Hierdoor heb je het hele jaar door vaste energietarieven en heb je geen last van de stijging. Zo betaal je dus niet structureel te veel voor je gas en stroom.

Overstappen of niet?

Bij een contract voor onbepaalde tijd is het altijd verstandig om over te stappen naar een vast contract. Vooral als de tarieven op je contract per 1 juli gestegen zijn. In de zomermaanden verbruik je altijd minder energie en dus merk je op dat moment niet zoveel van de stijging. Zodra het winter wordt, ga je dit wel merken.

Handig om te weten is dat de tarieven elk half jaar worden aangepast. Dus als je energietarief nu is verhoogd , dan wil dit niet zeggen dat dit op 1 januari niet weer gebeurt. Variabele tarieven liggen altijd hoger dan de vaste tarieven. Des te meer redenen om over te stappen.

Zet je energietarief vast en bespaar!

Zet daarom je energietarief vast voor een periode van 1 jaar of langer. Hiermee kun je zo meer dan €300,- per jaar besparen. Via een energievergelijker kun je makkelijk vaste contracten met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je het juiste contract kiest en dat je voordeliger uit bent dan met je huidige contract. Je tarieven kunnen dan ook niet wijzigen en je profiteert de gehele looptijd van deze tarieven.  

Start vandaag nog met het vast zetten van je energietarief en betaal niet te veel voor je gas en stroom. Wel zo fijn en prettig geregeld!